Penne cu ton și sos de roșii

de ionix in Penne, 8 Dec 2011 | 4245 vizualizari

 

am aceasta reteta de la o prietena stabilita in Italia.

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu penne barilla
  • o cutie cu roșii cuburi
  • 300 ml suc de roșii
  • două cepe galbene
  • 3 cutii de 250 g cu ton în ulei
  • sare și piper după gust
  • o lingură cu ulei de măsline
  • o lingură cu apă
  • puțin busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton și sos de roșii:

 Pennele barilla se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, dar timpul îl scurtăm cu 1 minut. 

Ceapa se curăță bine, se spală și se taie cubulețe.

Uleiul și apa se pun la încins iar peste uleiul încins punem ceapa la călit. Lăsăm până se înmoaie ceapa iar apoi turnăm tonul, cu tot cu uleiul în care a stat. Lăsăm la călit cu ceapa încă vreo 5 minute, la foc mic.Turnăm sucul de roșii și roșiile cubulețe, punem sare, busuioc și piper și lăsăm până dau într-un clocot.

Turnăm pastele fierte și mai lăsăm încă vreo 2 minute, pentru a-și lua gust și pastele.

Se servesc cu parmezan sau cașcaval ras.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton și sos de roșii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

mirela0911 1

08.12.2011, 22:07

bun trebuie sa fie

Ubulika 1

09.12.2011, 21:52

MIUTA 1

09.12.2011, 23:01

Foarte bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne cu sunca si cascaval la cuptor